Lajos Maritól megtanulhatjuk a készítését.
Hozzávalók
- 8 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 10 dkg finomliszt
- 1 kk citromlé
- porcukor a konyharuha szórásához
A sok tojássárgája azért szükséges, hogy rugalmas legyen a piskótánk, lehessen tekergetni.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és sütőpapírral kibélelek egy sütőlapot.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral. A tojásfehérjéket néhány csepp citromlével együtt keményre verem. A tojássárgájához felváltva, részletekben adom a lisztet és a fehérjehabot. Nagyon vigyázok, hogy ne törjön össze, levegős maradjon!
Elsimítom a tepsiben és kb. 8 percig sütöm. Közben egy tiszta konyharuhát kiterítek, porcukrot szitálok rá vékonyan, így nem fog rátapadni a piskóta. A megsült piskótát kiveszem a sütőből és egy határozott mozdulattal a konyharuhára borítom. Közben igyekszem nem megégetni a kezemet. Lehúzom róla a sütőlapot és felcsavarom a piskótát a konyharuhával együtt.
Így hagyom kihűlni.
Hasonlóan készül a kakaós, diós, stb. ízesítésű piskótatekercs is, azonban az ízesítők mennyiségét leszámítjuk a liszt mennyiségéből.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és sütőpapírral kibélelek egy sütőlapot.
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral. A tojásfehérjéket néhány csepp citromlével együtt keményre verem. A tojássárgájához felváltva, részletekben adom a lisztet és a fehérjehabot. Nagyon vigyázok, hogy ne törjön össze, levegős maradjon!
Elsimítom a tepsiben és kb. 8 percig sütöm. Közben egy tiszta konyharuhát kiterítek, porcukrot szitálok rá vékonyan, így nem fog rátapadni a piskóta. A megsült piskótát kiveszem a sütőből és egy határozott mozdulattal a konyharuhára borítom. Közben igyekszem nem megégetni a kezemet. Lehúzom róla a sütőlapot és felcsavarom a piskótát a konyharuhával együtt.
Így hagyom kihűlni.
Hasonlóan készül a kakaós, diós, stb. ízesítésű piskótatekercs is, azonban az ízesítők mennyiségét leszámítjuk a liszt mennyiségéből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése