Piszke eszembe juttatta, hogy milyen régen sütöttem madeleine-t.
A fáma szerint ezt a piskótaszerű francia süteményt Madeleine Paulmierről nevezték el és a névadó nem volt más, mint XV. Lajos. Halhatatlanná Marcel Proust tette Az elmúlt idő nyomában című regényével.
A XVIII. század óta számtalan változata keletkezett, ilyen az általam most sütött narancsos-diós madeleine is.
Hozzávalók 24 darabhoz
Forrás: 1001 aprósütemény.
A fáma szerint ezt a piskótaszerű francia süteményt Madeleine Paulmierről nevezték el és a névadó nem volt más, mint XV. Lajos. Halhatatlanná Marcel Proust tette Az elmúlt idő nyomában című regényével.
A XVIII. század óta számtalan változata keletkezett, ilyen az általam most sütött narancsos-diós madeleine is.
Hozzávalók 24 darabhoz
- 6 dkg liszt
- 2 tojás
- 12 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg darált dió
- 9 dkg cukor
- 1/2 narancs leve és reszelt héja
- 1/2 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 mokkáskanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
Forrás: 1001 aprósütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése