Szeretem a gesztenyét. Csak úgy magában - sütve, de különösen sós ételekben. Furcsa módon édességekben nem, a gesztenyepürével ki lehet üldözni a világból.
Gyűjtöm a gesztenyés recepteket, ezért is örültem meg, amikor ősszel egy könyvvásáron ráakadtam a Gesztenyéskönyvre potom 400! (azaz négyszáz forintért). Már többször főztem belőle, most a gesztenyés bablevest próbáltam ki - Csík János receptjét. Igazi téli leves, azonban vacsorára nem ajánlom.
Hozzávalók
Amennyiben nem füstölt hússal, hanem kolbásszal főzzük, az is most kerül bele. Rántás helyett tejfölös, pirospaprikás habarással sűrítettem, amivel még néhány percig főztem.
Gyűjtöm a gesztenyés recepteket, ezért is örültem meg, amikor ősszel egy könyvvásáron ráakadtam a Gesztenyéskönyvre potom 400! (azaz négyszáz forintért). Már többször főztem belőle, most a gesztenyés bablevest próbáltam ki - Csík János receptjét. Igazi téli leves, azonban vacsorára nem ajánlom.
Hozzávalók
- 25 dkg beáztatott szárazbab
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 15 dkg főtt, hámozott gesztenye
- 15 dkg füstölt hús vagy kolbász
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Amennyiben nem füstölt hússal, hanem kolbásszal főzzük, az is most kerül bele. Rántás helyett tejfölös, pirospaprikás habarással sűrítettem, amivel még néhány percig főztem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése