A mandulás burgonyakrokett tulajdonképpen egy hagyományos burgonyakrokett "megbolondítása" egy kis mandulapehellyel.
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 2 tojássárgája
- 3 dkg vaj
- só
- csipetnyi szerecsendió
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 5 dkg szeletelt blansírozott mandula
- bő olaj a sütéshez
A megtisztított, kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzöm, alaposan lecsepegtetem. Még forrón áttöröm krumplinyomóval, beledolgozom a vajat és a tojássárgákat, ízesítem. Megvárom, amíg teljesen kihűl és csak utána formázok belőle kroketteket. A kroketteket meghempergetem lisztben, megmártom a felvert tojásban és végül szeletelt mandulába forgatom. Közepesen forró olajban sütöm, vigyázva, hogy meg ne égjen a mandulabunda. Jól lecsepegtetem róla az olajat.
Csak frissen jó!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése