Gesztenye és gomba - szerintem remek párosítás. Szeretem mind a kettőt. Ez a fasírt tálalható melegen, de hidegen is.
Hozzávalók
- 30 dkg gomba
- 20 dkg főtt, tisztított gesztenye
- 1-2 evőkanál vaj vagy olaj
- 1 tojás
- 2 szelet kenyér morzsolt bele
- 1 csokor petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
- kevés chili (elmaradhat)
- kevés zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Az apróra vágott gombát és -petrezselymet megpárolom a vajon, hozzáadom a kicsit szétnyomkodott gesztenyét (néhány szem maradhat egészben is). Belemorzsolom a kenyérbelet, ráütöm a tojást, fűszerezem. Ha szükséges - hogy jól formálható masszát kapjak - adok még hozzá némi zsemlemorzsát. Gombócokat formálok a masszából, lelapítom és megforgatom zsemlemorzsában. Kicsit pihentetem a hűtőben, majd forró olajban kisütöm.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálalható akár melegen, akár hidegen.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálalható akár melegen, akár hidegen.
6 megjegyzés:
Váóóóó! :-)
Gyönyörű a fotód!!!! :-)
És a fasírt is nagyon finom lehet. Én is szoktam csinálni gombafasírtot, anyóskától tanultam. Nagyon szeretem.
ez nagyon felcsigázott! szeretem a gombafasírtot, de ez a gesztenyés ötlet!! biztos nagyon finom! köszi az ötletet :)
Fú, tényleg nagyon jó ötlet! A gesztenye valahogy olyan ünnepivé teszi a sima gombafasirtot!
Köszönöm szépen Mindenkinek! :)
Nagyon szeretem a gesztenyét, ezért igyekszem amibe lehet belecsempészni.
Most csak tallózgatok, de sok mindent ki fogok próbálni receptjeid közül, bár én pesti vagyok, de édesanyám és sok rokonom palócföldi volt, így kiemelt üdvözletem küldöm!
ÉvaZsuzsanna, köszönöm szépen! :))
Megjegyzés küldése