Nana kutyánk minden nap kiköveteli a sétát, csak az eső térítheti el ettől. Bár nyáron szívesen búvárkodik a sekély vízben kavicsokat keresve a meder alján, de a felülről jövő vizet nem kedveli, legyen az égi áldás vagy a zuhany.
Mostanában sokszor kényszerülünk itthon maradni, de ha el is tudunk menni, hazaérve jól esik valami meleg falat. Erre tökéletesen megfelel a káposztás csiga.
A káposztás csiga készítésének expressz változata, ha leveles tésztából készítjük és a mélyhűtőnkben van egy adag pirított káposzta. Az én fagyasztómban általában akad, mert szeretem, mindegy, hogy tésztán, palacsinta- vagy lángostésztába keverve.
Nekem azonban a kelt tésztából készült csiga az igazi.
Hozzávalók
a kelttésztához:
- 50 dkg liszt
- 1/2 csomag szárított élesztő
- 1 kiskanál só
- csipetnyi cukor
- 5 dkg vaj vagy margarin
- 2-3 dl víz
- 1 kg reszelt káposzta
- 3-4 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
Előmelegített sütőben 200 fokon megsütöm. Még langyosan az igazi!
5 megjegyzés:
Most az jutott eszembe, hogy savanyú káposztával is jó lehet ez a tekercs, nem? Valami hasonlót mindenképp sütök az egyik nap.
Csodaszépek a téli képeid (is)!
Nagyon szépek a téli képek!
Hát igen. Valahol azt hallottam, hogy az embernek minden nap le kell vinnie megsétáltatni a kutyát. Akkor is, ha nincs is kutyája! :)
Egyébként a káposztás lángos nagy kedvencem!
Napmátka, Duende, köszönöm szépen! :) Jó témáról még én is tudok elég jó képet csinálni.
Savanyú káposztával még nem próbáltam, de nem lehet rossz, egyébként is szeretem a savanyú káposztát is.
Kedves Palócprovence!
Képzeld, ma már megcsináltam a savanyú káposztás tekercseket. Picit más a tészta (de ez is kelt), és a savanyú káposztához egy kis olajat és pirosparikát tettem, úgy sült.
Ma vagy holnap posztolom majd. Köszi a nagyszerű ötletet!
De jó! Várom a posztot! :)
Megjegyzés küldése