Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 01. 13.

Megérkezett a NYEREMÉNY!

,Fakanál jóvoltából tegnap megkaptam a karácsonyi receptversenyben elért helyezésem nyereményét. Köszönet érte és köszönet természetesen Nemisbékának, aki kitalálta és megvásárolta ezeket a szuper ajándékokat.


Már alig várom, hogy kipróbálhassam őket! Még soha nem volt szlilkonformám, de nagyon praktikusnak tűnik. Agyaggolyócskákat sem használtam még vaksütéshez, csak szárazbabot. Ezzel legalább nem fordulhat elő, mint a babbal, hogy abból akarjak levest főzni. Nem értettem, miért nem puhul meg több óra alatt sem a bab, amire leesett a tantusz, véletlenül a vaksütéshez már többször felhasznált babból akartam ebédet készíteni.

Köszönet még egyszer minden szavazónak is!

11 megjegyzés:

Limara írta...

Gratulálok a nyereményedhez!
Nézz be hozzám, kérdést küldtem neked! :))

Palócprovence írta...

Köszönöm Limara! Már válaszoltam is.:)

duende írta...

Mi az a vaksütés?

Palócprovence írta...

Van, amikor nem szeretnénk, hogy felpúposodjon a tésztánk sütés közben, pl. amikor gyümölcskosárkához sütjük az omlóstésztát. Ilyenkor villával megszurkáljuk kicsit a tésztát, sütőpapírt teszünk rá, arra valamilyen nehezéket és így sütjük meg. Ez a nehezék lehet száraz bab vagy ilyen agyaggolyócska. Garantáltan marad hely a tölteléknek.

duende írta...

Ááá, értem. Látszik hogy nem vagyok egy sütögetős fajta... :-))
Köszi!

Névtelen írta...

:) Örülök, hogy megérkezett és használd őket egészséggel. A szilikonhoz nem adtak papírt, úgyhogy akkor itt mondom el, hogy olyan 220 fokig hőálló és mínuszig is, úgyhogy lehet sütésre is használni, valamint hűtött krémek készítéséhez is.

Palócprovence írta...

Köszönöm Nemisbéka! Az e-mail címed megváltozott? Visszajött a levelem.

Névtelen írta...

Nem változott, néha az index szarakodik. nemisbeka kukac hotmail pont com is jó.

Renata Kalman írta...

Gratulálok én is!


(Vakbab-leves :)

Palócprovence írta...

OK, Nemisbéka, majd oda küldöm. Bár a lényeget más úgyis tudod. :)

Palócprovence írta...

Köszönöm Renáta! Jó duma :)