Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 01. 15.

Testradír olivaolajból és tengeri sóból

Ma reggel a fürdőszobában (amikor éppen "elhalt hámsejtjeimtől" szabadultam meg) jutott eszembe, hogy ezt a nem ehető receptet is felteszem. Biztosan sokan ismerik ezt az egyszerű, de nagyszerű módszert, de talán valakinek újdonság.

Ma már sokféle, jobbnál jobb testradír kapható a boltokban, azonban az olivaolajból és tengeri sóból álló keveréknél nem ismerek egyszerűbbet és hatásosabbat. A só tengeri só legyen, a kőső erre nem alkalmas. Az olaj pedig kizárólag jó minőségű olivaolaj. Körülbelül 1/3 bögrényi finomszemcséjű tengeri sót locsoljunk meg extra szűz olivaolajjal. Ne tocsogjon, de ne is legyen száraz a keverék, a "nedves homok" állag a megfelelő. Alaposan dörzsöljük át magunkat ezzel a keverékkel, az arcunkat azonban ne, itt túl érzékeny hozzá a bőr. Jól öblítsük le, majd a szokásos módon zuhanyozzunk. Bársonyos bababőr lesz a jutalmunk.

20 megjegyzés:

Dolce Vita írta...

köszi, köszi napok óta szeretnék beszerezni egy testradírt, de mindig elfelejtek venni. kipróbálom

duende írta...

Egy hullámon vagyunk. Épp az előbb fürödtem, és konstatáltam, hogy elfogyott a bőrradírom. Köszi! Ezt még nem próbáltam. Én búzadarával szoktam.
Egyébként olívaolajjal masszírozok, meg szőlőmagolajjal. Az is nagyon jó a bőrnek.

Névtelen írta...

Ha lenne házi testápoló recepted is iszonyat száraz bőrre, azért is nagyon nagyon hálás lennék.

Palócprovence írta...

Nagyon szívesen! :)))
Várom az eredményt

Palócprovence írta...

Kedves Névtelen, több testápoló receptem is van, de még nem próbáltam őket. Ami viszont biztosan hatékony: a lányom a fürdővízbe önt egy kis olivaolajat. Fürdés után nem dörzsöli magát a törülközővel, csak felitatja a vizet.
Nagyon hatásos, de utána alaposan mosd ki a kádat, mert különben a következő fürdőző tuti elcsúszik

Milene írta...

:)Ki fogom próbálni!
Arcradír érdekel?

Palócprovence írta...

Citromfű, naná, hogy érdekel!

Kata írta...

Szia!

Nekem a kávézacc jött be testradírként. Egy adagnyi kávézaccot kevés tusfürdővel elkeverek, de csak azért, hogy könnyebben lemosható legyen, és azzal dörzsölöm át minden porcikám az arcomtól a talpamig. Néhány helyen gyengédebben (arc) néhány helyen erősebben (sarok) dörzsölöm le az elhalt hámsejteket. Ezután is bársonyos bőr az eredmény.
Testápoló terén nekem a gyógyszertári hidratáló krém jön be és az olívaolajjal elkevert néhány csepp aromaterápiás olaj a fürdővízbe, bár elvileg rögtön a bőrödre is kenheted, nem lesz tőle semmi bajod, csak az nekem túl sok egyszerre. Amúgy az olajos fürdőt testradír után közvetlenül nem ajánlom, mert nekem pici-apró pattanások sokasága lett a jutalmam.

Milene írta...

Szia!
Beírtam az arcradírt :) Ha gondolod, nézd meg!

http://zsannamanna.blogspot.com/2009/01/brradr-konyhbl.html

Palócprovence írta...

Szia Kata! A kávézacc nem fogja be a bőrt? Bár az sem probléma, akkor egyből önbarnító is :)
Majd kipróbálom, köszi!

Palócprovence írta...

Köszönöm Citromfű! Megnéztem és rögtön a tinikorom jutott eszembe. Akkor nem arcradírként használtuk, hanem pattanáselleni pakolásként. Milyen jó is nosztalgiázni egy kicsit! :)

Kata írta...

Szia!

Nem igazán fogja be, de lehet, hogy csak azért nem veszem észre, mert amúgy is eléggé barnás bőröm van.

Palócprovence írta...

Majd kipróbálom! :)

Kata írta...

Kíváncsian várom, hogy milyennek találod.

Palócprovence írta...

Istibizi kipróbálom, csak még nem került rá sor. De ami késik...

Palócprovence írta...

Kata, kipróbáltam, tényleg jó. Csak egy egészen enyhe fényt kapott tőle a bőröm, ami csak előny, mert nagyon fehérbőrű vagyok. A 4 személyes kávéfőző zaccmennyisége pont elég egyszerre. Csak úgy áradt belőlem a kávéház-illat! :)

Kata írta...

Örülök, hogy tetszett. A kávéillatot pedig elfelejtettem megemlíteni, mert én nagyon szeretem, és ilyenkor fel sem tűnik...

Palócprovence írta...

Nem hibaként említettem a kávéillatot, egy kávéfüggő ilyet nem is tehetne. :)))

Renata Kalman írta...

Ezt a kávézaccosat nekem is ki kellene próbálni....legalább nem ütnék el annyira a férjem színétől :)

(nem arab, de sokszor annak nézik, meg másnak :)

Palócprovence írta...

:)Próbáld ki, de azért nem fog annyira! Éppen csak egy ici-picit.