Tegnapról maradt egy sült csirkemellem, így mára ennek a tésztasalátának az elkészítése ugrott be elsőre. Egyébként ez a - Stahl Judit Végre otthon című kötetében megjelent - tésztasaláta volt az első olyan étel, amit gyermekem először készített egyedül az elmúlt évben. Némi változtatással szoktunk élni az eredeti recepthez képest, ízlésünk és a kamraszekrény tartalmától függően. Például nem egész csirkéből készítjük, csak mellből. Télen felénk lehetetlen beszerezni a friss bazsalikomot, ezért bazsalikomos olivaolajjal és kakukkfűvel helyettesítem (nincs kárára, bár én nagy kakukkfűrajongó vagyok). Az újhagyma kiváltható lilahagymával. A sima fetánál - szerintem - jobb a füstölt feta. A pennénél mutatósabb a mini penne, de más is szóbajöhet. Koktélparadicsom helyett jó a sima is, csak daraboljuk fel.
Hozzávalók
- 30 dkg mini penne (tollhegytészta, pl. Barilla))
- 1 sült csirkemell
- 20 dkg füstölt feta
- 3 paradicsom
- egy marék dió
- 1 lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- néhány szál kakukkfű
- 1/2 citrom leve
- só
- frissen őrölt bors
- néhány evőkanál olivaolaj (bazsalikomos)
Langyosan a legfinomabb, de hidegen is jó.
3 megjegyzés:
Nagyon guszta! Szeretem a tésztasalit, bármit lehet tenni, ízlés, kedv és lehetőség szerint.
Nagyon jól néz ki!
Nagyon fincsi lehet! Kifogom próbálni, nekem mindkét csemetém imádja a tésztaféléket, biztos tetszeni fog nekik:)
Köszönöm Lányok! :)
Megjegyzés küldése