A pita a görög, török, izraeli és arab szendvicsek kedvelt tölthető lepénykenyere. Zsebes voltának köszönhetően sokkal praktikusabb, mint a sima lepénykenyér.
A receptet Limarától nyúltam le, csak a lisztet cseréltem le benne, én jobban kedvelem a robosztusabb teljeskiőrlésű tönkölylisztet. Így azonban némileg több vizet igényel. Szokás szerint szárított francia élesztőt használtam, nálunk finoman szólva lutri a friss élesztő (már amikor egyáltalán lehet venni). A többi változatlan.
6 megjegyzés:
Hú de guszta Palócprovance! :))
Én is nagyon szeretem a pitát, tényleg. És még nincs is fönn nálam!!! Köszi a figyelmeztetőt... :))) Valamikor beiktatom.
Én is teljes kiőrlésűvel kombinálom, fele-fele, és isteni! :)
Köszi, Duende! Ismét egy közös pont...:))
Szívesen - ami igaz, igaz. A fotódat szemlélem, és nagyon szép! :)
Ezzel levettél a lábamról! Még jobban, mint a csodaszép fagylalttal!
Mitagadás: gyönyörű lett!
100%-ban tk. lisztet használtál?
Köszönöm! :) Igen. Persze, aki nem szereti annyira a teljeskiőrlésűt, keverheti is a liszteket, de én imádom így.
Megjegyzés küldése