Vasárnaponként gyakran készült nálunk ez a sütemény, de valahogy hosszú időre megfeledkeztem róla.
Emlékeim szerint magasabb volt, valószínűleg nagyobb adag került a tepsibe. Mert még mindig megvan az a tepsi, amiben akkoriban sült. A mostani tepsikkel szemben magas kora ellenére (több, mint 50 éves) sem pattogzik a zománca, pedig a mai napig rendszeres használatban van. Azért tudtak valamit a csehek...
Hozzávalók
a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj (vagy margarin)
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- kevés citromlé
- 4 bő evőkanál baracklekvár
- 5 dkg vágott dió
Linzertésztát készítek, amit legalább fél órát hűtök. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és azzal is tovább verem. Belekeverem a baracklekvárt, a citromlevet és a durvára vágott diót. A tészta 2/3-át nagylyukú reszelővel egy tepsibe reszelem, elterítem rajta a habot, majd a maradék tésztát is ráreszelem. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm.
8 megjegyzés:
Én ezt nem ismertem ezt az édességet.
Legalábbis szerintem nem, de régen voltam már gyerek.:D
10 órakor tettem fel egy reszelt meggyes süteményt :-)) Nem habbal, csak meggyel, de akkor is reszelt :-))
Látogass meg, kérlek! :)))
Szepyke, hát, én is! :))
Chef Viki, :)) nagyon egyre gondoltunk! Csak a tölteléke más.
Yasmine, köszönöm szépen! :)
Nálunk sem volt ilyen, pedig nagyon jó! Viszem a receptet, köszi!
Szívesen! :)
Megjegyzés küldése