A harissza egész Észak-Afrikában elterjedt méregerős fűszerpaszta. Sok változata van, majd' hogy nem minden szakácsnak megvan a saját tuti receptje. Én nemes egyszerűséggel Erős Pistát vettem alapul, de természetesen lehet bíbelődni friss vagy szárított piros chilivel is.
Hozzávalók
Lepényhalat használtam ehhez az ételhez (ez volt a bolti fagyasztóban), de eredetileg tőkehalból vagy tengeri sügérből készülne, azonban a későbbiekben is maradok a lepényhalnál.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 1 evőkanál Erős Pista
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 mokkáskanál őrölt koriander
- 1 mokkáskanál őrölt római kömény
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál olívaolaj
Lepényhalat használtam ehhez az ételhez (ez volt a bolti fagyasztóban), de eredetileg tőkehalból vagy tengeri sügérből készülne, azonban a későbbiekben is maradok a lepényhalnál.
Hozzávalók
- 80 dkg lepényhalfilé
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- némi liszt
- só
- bors
- 1 nagyobb fej hagyma
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb doboz hámozott, darabolt paradicsom (összesen 480 gramm töltősúly), esetleg ugyanennyi friss, hámozott, magozott paradicsom
- a fenti adag harissza
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 maréknyi fekete olajbogyó kimagozva
- 1-2 evőkanál citromlé
- 2-3 evőkanál petrezselyemzöld
7 megjegyzés:
Honnan az afrikai spéci fazék?
Csodás! Ez a gyönyörű tagine a tiéd? :))
Jó étel! :)
Gyönyörű edényed van!
Nagyon jól hangzik a recept is!
Ez isteni lehet!!!
Én is a tagine-t szúrtam ki először, de maga az étel is tetszik. Az egy falat... Marokkó c. könyv nekem is megvan, és szeretem a marokkói ételeket. A sós citromot is csak ezért csináltam tavaly. Nagyon finom.
Köszönöm szépen! :)A tagine Tunéziából való, pontosabban Djerbáról. Szívem szerint egy nagyobbat (is) hoztam volna, de csak ezt tudtam a kézi poggyászomba gyömöszölni.
Megjegyzés küldése