Hozzávalók
- 50 dkg sertéshús (karaj vagy comb)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1-2-3 kávéskanál mustár
- só
- bors
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín (esetleg tejföl)
Én karajból szoktam készíteni, de természetesen lehet combból vagy egyéb részekből is. A mustár mennyisége ízlés dolga és függ a mustár minőségétől is, ezért feltétlenül apránként adagoljuk és közben kóstolgassuk: cél egy kellemesen pikáns íz, de ne domináljon a mustár!
A felszeletelt, kikloffolt hús mindkét oldalát átsütöm az olajon. Eredetileg lisztbe kellene forgatni, de úgy később könnyebben lekap, ezért én ezt mindig kihagyom. A megpirított húst kiveszem és félre teszem. A megmaradt olajon megfuttatom a finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Megszórom a pirospaprikával és felöntöm egy bögre vízzel meg a tejszínnel. Ekkor kerül bele a mustár, majd sózom, borsozom. Visszateszem a hússzeleteket és fedő alatt puhára párolom. A végére a lé nagy része is elpárolog.
Általában valamilyen burgonyakörettel (pirított vagy petrezselymes) és az elmaradhatatlan zöldbabbal szokás tálalni, de mi leggyakrabban nokedlivel esszük.
A felszeletelt, kikloffolt hús mindkét oldalát átsütöm az olajon. Eredetileg lisztbe kellene forgatni, de úgy később könnyebben lekap, ezért én ezt mindig kihagyom. A megpirított húst kiveszem és félre teszem. A megmaradt olajon megfuttatom a finomra vágott hagymát és a reszelt fokhagymát. Megszórom a pirospaprikával és felöntöm egy bögre vízzel meg a tejszínnel. Ekkor kerül bele a mustár, majd sózom, borsozom. Visszateszem a hússzeleteket és fedő alatt puhára párolom. A végére a lé nagy része is elpárolog.
Általában valamilyen burgonyakörettel (pirított vagy petrezselymes) és az elmaradhatatlan zöldbabbal szokás tálalni, de mi leggyakrabban nokedlivel esszük.
17 megjegyzés:
Ez nagyon finom lehet, el is mentettem magamnak a receptet. Ünnepi ebéd főfogása lesz hamarosan :-).
Ez nagyon tetszik nekem is!
Köszönöm a receptet A hétvégén feltétlenül kipróbálom. Mivel nem egy bonyolult recept, gyakran fogom készíteni, ezt már előre tudom. Éva
Szomorú hírem van Évának: ez az én kajám. Stipi-stop!
Örülök, hogy tetszik Nektek! :)
Nyami, megvan a szerdai vacsora :)
:))
Egyszerű, nagyszerű! Ez nekem is kell.
:))
Én kihagyom a mustárt,zöldségeket teszek bele s rizskörettel tálalom. Tulajdonképpen ez két recept összeadása. Nálam néha előfordul ilyen is:kettőből egyet.
Kár kihagyni a hússzeletek elősózását, min.egyoldali lisztezését, mert a képződött pörzsanyagot a hagyma és a viz feloldja, a mártás izét is
feldobja.
Ez nagyon finom étel, tegnap elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek. Utólagos engedelmeddel, feltettem az oldalamra is, ha van kedved, nézd meg :-)
Üdv.
Verus
Örülök, hogy ízlett! :)
Köszönöm a receptet, pikkpakk elkészült, és nagyon nagyon finom:)
Örülök, hogy ízlik! :)
Én éppen most készítem, pár perc és kész. Az illata és a jelenlegi íze alapján nagyon- nagyon finom lesz! :)
Egy hozzászóló tanácsára én beforgattam lisztbe és így is tökéletes. Köszi a receptet!!
:))
Megjegyzés küldése