Ebben a remek fűszeres zöldségkeverékben eredetileg padlizsán is van, én azonban kihagytam belőle és fehérhagymát tettem bele. Néhány hétig hagyjuk érni az üvegben, mielőtt felbontjuk és ha nem fogyna el egyszerre, utána tartsuk hűtőben. Egyszerűbb, ha eleve kis méretű üvegekbe tesszük.
Hozzávalók
Hozzávalók
- 50 dkg cukkini
- 50 dkg padlizsán (vagy/és fehérhagyma)
- 50 dkg cseresznye- vagy koktélparadicsom
- 50 dkg pritamin- vagy kaliforniai paprika
- 5 dl fehérborecet
- 5dl fehérbor
- 5 dl víz
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál feketebors
- néhány szem szegfűszeg
- 30 dkg cukor
- 6-7 gerezd fokhagyma
- néhány ág rozmaring
- egy maroknyi kakukkfű
- 1,5 g (1/2 mokkáskanál) Na-benzoát
- néhány kanál olaj
5 megjegyzés:
De isteni színek ezek, gyönyörű a fotó! Gondolom, az íze is ugyanilyen finom.... nyammmmmm
Gyönyörű! :))
Köszönöm! :)
Ennek már a színei is elvarázsolnak, hát még az íze milyen jó lehet!
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy ez a provanci zöldség milyen lesz télen? Ugyanígy fog kinézni vagy egy kicsit beopálosodik?
Azért kérdem, mert azt találtam ki, hogy karácsonyra különböző, általam elrakott termékekből fogok a családnak ajándékkosarakat csinálni és ez nagyon mutatós lenne benne. És ízre milyen volt? Biztos isteni finom :) Milyen ételekhez tudnád ajánlani?
Megjegyzés küldése