Tyúkhúslevest főztem, amit - bevallom - leginkább bögréből szeretek kortyolgatni. Persze azért hagyományosan tálalva is lecsúszik egy-egy főétkezés részeként. A főtt húst általában tormával és a levesben főtt zöldségekkel esszük, azonban a melle nem túl kelendő. Ami nem is csoda, hiszen eléggé száraz hús. Ezért ebből fasírt készül, némi szalonnával felturbózva.
Hozzávalók
A zsemlemorzsába forgatás akár el is maradhat, anélkül is jó. De akár szeletelt baconszalonnába is göngyölhetjük a gombóckákat és úgy süthetjük ki őket. Vagy tepsiben egészben, stefánia vagdaltként (egész, főtt tojásokkal töltve), de ekkor feltétlenül kell rá némi bacon- vagy egyéb szalonnatakarás, különben nagyon kiszárad sülés közben.
Hozzávalók
- 1 főtt tyúkmell
- 5-10 dkg füstölt szalonna (a mell méretétől függően)
- 2 tojás
- 1 szelet tejbe áztatott és kinyomkodott kenyér
- só
- bors
- majoranna
- reszelt fokhagyma
- pirospaprika (elmaradhat)
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A zsemlemorzsába forgatás akár el is maradhat, anélkül is jó. De akár szeletelt baconszalonnába is göngyölhetjük a gombóckákat és úgy süthetjük ki őket. Vagy tepsiben egészben, stefánia vagdaltként (egész, főtt tojásokkal töltve), de ekkor feltétlenül kell rá némi bacon- vagy egyéb szalonnatakarás, különben nagyon kiszárad sülés közben.
7 megjegyzés:
Guszta! Jó ötlet, a tyúkmell tényleg nagyon száraz husi, de így felhasználva körettel vagy főzelékkel meg van a második fogás!
Így, ahogy mondod! Tetszés szerinti körettel vagy bármilyen főzelék feltéteként jó.
Húú, ez mennyire jól néz ki. Nekem ez még sose jutott eszembe, pedig csodás lehet. Küldenél egy adaggal, csak hogy megkóstoljam ;-)))
Hű ez nagyon jól néz ki, már vittem is....vagyis a receptet csak, sajnos...:O))
Nálunk a gyerekek épp a mellhúsra pályáznak tormával és sok répával....De ez a fasírt is nagyszerű!
Ági, köszi! Szívesen, csak már elfogyott...:))
Latsia,Trinity, köszönöm! :)
Megjegyzés küldése