Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 02. 09.

Minden napra egy leves: Gyors lencseleves

Ezzel a 10 perces lencselevessel akkor is kerülhet leves az asztalra, ha nincs időnk (vagy kedvünk) hosszasan főzőcskézni.


Hozzávalók
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej finomra vágott hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 liter víz
  • ételízesítő - házi vagy tetszés szerinti
  • 2 kis doboz lencsekonzerv 
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • a tálaláshoz kolbászchips vagy pirított zsemlekocka - elhagyható
Az olajon megpárolom a hagymát, majd kicsit pirítom a lisztet, fűszerezem és felöntöm a vízzel. Beleteszem a leszűrt lencsét és a fokhagymát, összeforralom. Kicsit pürésítem botmixerrel (de ez el is maradhat).

Nincsenek megjegyzések: