Ezzel a 10 perces lencselevessel akkor is kerülhet leves az asztalra, ha nincs időnk (vagy kedvünk) hosszasan főzőcskézni.
Hozzávalók
- 1 evőkanál olaj
- 1 fej finomra vágott hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 liter víz
- ételízesítő - házi vagy tetszés szerinti
- 2 kis doboz lencsekonzerv
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- a tálaláshoz kolbászchips vagy pirított zsemlekocka - elhagyható
Az olajon megpárolom a hagymát, majd kicsit pirítom a lisztet, fűszerezem és felöntöm a vízzel. Beleteszem a leszűrt lencsét és a fokhagymát, összeforralom. Kicsit pürésítem botmixerrel (de ez el is maradhat).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése