Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 02. 10.

Minden napra egy leves: Palócleves (gyors változat)

A palóclevesről - ami nem palóc leves - már írtam. Ez most a palócleves turbóváltozata a maradék-felhasználás jegyében.


  • 2-3 adag maradék pörkölt
  • 4 bögre víz 
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (vagy 1-2 gerezd reszelt fokhagyma)
  • 2 db karikára vágott sárgarépa
  • 1 üveg (700 ml-es) zöldbabkonzerv 
  • tálaláshoz tejföl, erőspaprika - elhagyható
A pörköltet öntsük fel a vízzel, tegyük bele a sárgarépát, fokhagymát. Amikor a répa már majdnem puha, akkor kerül bele a zöldbab, amivel már csak átmelegítjük.

Nincsenek megjegyzések: