Nigella boldogságlevese tulajdonképpen egy cukkinileves. Bár nem a tél az igazi szezonja, azonban igazi nyári hangulata van, már csak aranyló színe miatt is. Mielőtt belekerülne a rizs, pürésíthetjük is, így a cukkinifóbiások is vígan kanalazhatják, anélkül, hogy rájönnének mit is esznek.
Hozzávalók
- 50 dkg (sárga) cukkini
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 liter csirkeleves
- 10 dkg basmati rizs
- só
- bors
Amennyiben csak a hagyományos zöld héjú cukkinink van, hámozzuk meg, a sárgát nem kell. Pároljuk 5 percig a felkockázott cukkinit a citrom lereszelt héjával együtt az olajon. Keverjük hozzá a kurkumát és öntsük fel a levessel. Főzzük 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük. Tegyük bele a rizst és a citrom levét, főzzük a rizs puhulásáig. Borsozzuk és sózzuk még, ha szükséges.
Melegen, de ne forrón tálaljuk. Bár nyári melegben hidegen sem rossz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése