Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 10. 19.

Grillezett őzlábgomba


A gombaszezon a végét járja, de lesz gomba jövőre is (legalábbis reméljük), és grillezhetünk őzlábgombát.


Az őzlábgomba készítésének legfinomabb módja (szerintem) a vajjal történő grillezés, bár rántva sem utolsó. Természetesen a tönkjét és a "púpját" eltávolítjuk, a vaj mellett némi só és bors sem árt neki. 

4 megjegyzés:

Messzenéző Minyon írta...

Ó, ezt ki fogom próbálni (az új sparheltünkben??). Idáig mindig csak tojásosan készítettük, bár úgy sem rossz.

Palócprovence írta...

Akinek új sparheltja van, annak könnyű :)

Zsuzsa írta...

Kedves Palócprovance! Ajánlom figyelmedbe a tönk és a szár általam (is) felhasznált módját, kiváló fűszer lesz belőle! http://csontnelkul.blogspot.hu/2012/10/nagy-ozlabgomba-por.html
Tisztelettel Nagyné Zsuzsa

Palócprovence írta...

Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom! :)