Ez a resztelt máj szarvasmájból készült, de bármilyen
májat használhatunk hozzá (leggyakrabban sertés-, borjú-, de lehet akár
vaddisznó mája is). Fontos, hogy ne süssük túl a májat, mert megkeményedik, és
csak a tányéron sózzuk.
Hozzávalók
- 2 evőkanál zsír (esetleg olaj)
- 3 nagy fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma - elhagyható
- 80 dkg máj
- pirospaprika
- bors
- só
A májat hártyázzuk le, távolítsuk
el a nagy ereket belőle, és vágjuk kisujjnyi csíkokra.
A felkockázott hagymát pirítsuk
meg a zsíron, adjuk hozzá a májat és nagy lángon addig süssük, amíg a színét
elveszíti (kb. 2-3 perc). Keverjünk hozzá egy kevés pirospaprikát és borsot.
Csak a tányéron sózzuk!
Friss kenyérrel és valamilyen
savanyúsággal tálaljuk, de vajban párolt almával is remek.
Tipp: Bátran változtassunk a
fűszerezésén! Jól illik hozzá például a római kömény, kömény, koriander
kombináció, vagy a baharati kebap fűszerkeverék is, de ízlésünk szerint
kísérletezhetünk mással is.
2 megjegyzés:
Majoranna? Én anélkül el sem tudom képzelni. Bár igaz: ízlések és pofonok...
Akár majoranna is (bár nekem nem jön be), de ahogy írod is, ízlések és ...
Megjegyzés küldése