Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2012. 11. 30.

Diós piskóta


Egy egyszerű piskóta, ami mindig sikert arat.



Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor (20 g)
  • 1 dl tej
  • 10 dkg dió


A 3 tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, majd a lágy vajjal is. Keverjük hozzá a tejet és apránként a sütőporral elkevert lisztet is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk a masszába.
A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe, szórjuk a tetejére a durvára vágott diót, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.

Tipp: dió helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is.

Nincsenek megjegyzések: