Egy egyszerű piskóta, ami mindig sikert arat.
Hozzávalók
- 3 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor (20 g)
- 1 dl tej
- 10 dkg dió
A 3 tojássárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, majd a
lágy vajjal is. Keverjük hozzá a tejet és apránként a sütőporral elkevert
lisztet is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan forgassuk a
masszába.
A tésztát öntsük sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott,
lisztezett) tepsibe, szórjuk a tetejére a durvára vágott diót, és 180 fokra
előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.
Tipp: dió helyett használhatunk mandulát vagy mogyorót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése