A levelestésztába tekert virsli olcsó és gyors vacsora, de akár bor- vagy sörkorcsolya is lehet.
Hozzávalók
- 1 csomag friss, kinyújtott levelestészta
- 1 nagyobb csomag virsli
- 1 tojás villával felverve a tekercsek megkenéséhez
- szezámmag a szóráshoz
A legegyszerűbb a friss, már eleve nyújtott levelestészta használata, a fagyasztott már előregondolást igényel - időben ki kell venni a fagyasztóból. Az, hogy a tésztát én készítsem, az eszembe sem jutna...
Én szeretem szezámmal megszórva a tetején, de szezám helyett bármi mást használhatunk (kömény, fekete kömény, sajt, stb.), vagy akár el is hagyhatjuk.
Recept nincs is, hiszen csak annyiból áll a dolog, hogy bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra állítva, és amíg melegszik, addig felcsíkozzuk a tésztát a rövidebb oldala mentén és a virslik köré tekerjük. Nyugodtan befoghatunk erre egy ovist gyerekmunkásként, élvezni fogja, ahogy a kenést és szórást is.
Az aranyszínűre sült tekercseket még melegen tálaljuk valamilyen kence (legegyszerűbb a mustár) társaságában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése