A híres szicíliai cannoli minitorta formájában. A cannolinak
úgyis inkább a töltelékét szeretem, na meg sokkal egyszerűbb és gyorsabb így
elkészíteni. Az eredeti receptet picit megváltoztattam, hogy ízvilága méginkább
a cannolira hasonlítson.
Hozzávalók 12 darabhoz
a tésztához:
- 1,5 csésze liszt
- 1,5 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
- ¾ csésze cukor (eredetileg 1 csésze, de szerintem fél is elég lenne)
- ½ csésze vaj
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- ½ csésze tejföl
a ricottás krémhez:
- 2/3 csésze ricotta
- 2/3 csésze mascarpone
- 4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 evőkanál apróra vágott kandírozott gyümölcs vagy cukrozott narancshéj
- 1 evőkanál narancslikőr vagy narancsvirágvíz
a kakaós habhoz:
- 1,5 csésze tejszín habbá verve
- 1/2 csésze porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
a díszítéshez:
- csokiforgács – elhagyható
A tészta hozzávalóit keverjük össze, adagoljuk
muffintepsibe, és süssük 180 fokon kb 20 percig.
Amíg sül, addig készítsük el ricottás krémet és a kakaós
habot. A kihűlt tésztára először a ricottás krém kerül, rá a kakaós hab – a
kakaós hab csillagvégű habzsákból nyomva mutatósabb. Végül csokiforgácsokkal
díszíthetjük, de ez utóbbi akár már el is maradhat.
Előző nap is elkészíthetjük, mert
még másnap is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése