Talán nem a narancs az, ami elsőként eszünkbe jut, ha a párolt lilakáposztát akarjuk egy kicsit feldobni, pedig remekül illenek egymáshoz.
Hozzávalók
- 1 kisebb fej lilakáposzta legyalulva
- 2 fej lilahagyma vékonyan felszeletelve
- 2-3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál egész köménymag
- 3 evőkanál gránátalmaszirup (ha nincs, akkor narancslé)
- 3 evőkanál narancslekvár
- 2 narancs lehártyázott, felkockázott húsa
- só
Az olajon pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a köménymagot és pirítsuk addig, amíg pattogni kezd. Tegyük rá a káposztát (én nem szoktam lesózni előtte), sózzuk, locsoljuk meg a gránátalmasziruppal. Öntsünk alá 1 dl vizet (amit szükség szerint pótoljunk menet közben). A félig megpárolt káposztába keverjük bele a narancslekvárt és pároljuk készre. Ekkor adjuk hozzá a narancskockákat, de azzal már ne főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése