Hosszú évek óta amolyan se veled, se nélküled viszony fűz
a római köményhez. Már úgy tűnt, soha sem fogom igazán megkedvelni, de ez a
fűszeres sült eldöntötte a kérdést. Nem érdemes kis adagban készíteni, egyrészt
mivel a sütési idő elég hosszú (ezt azonban elvégzi a sütő, nekünk ezzel nem
lesz dolgunk), másrészt hidegen is jó. Bár a ropogósra sült bőr csak frissen
jó, de ez fog elsőként elfogyni.
Hozzávalók
- 2 kg bőrös süldőkaraj
- 2 evőkanál olaj
- 6 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 2 teáskanál chilipehely
- 2 teáskanál egész köménymag
- bors
Egy éles késsel kockázzuk be a bőrt (a húsba ne vágjunk
bele). Az olajba keverjük bele a fűszereket és ezzel a fűszeres olajjal
masszírozzuk meg a malackát, a fűszer nagy része kerüljön a vágatokba.
Tegyük a karajt egy tepsibe vagy tűzálló tálba, öntsünk
alá egy kevés bort (1 dl) vagy vizet (ezt később szükség szerint pótoljuk) és 160
fokos sütőben 3 órán át süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése