A mandulapuding népszerű a török konyhában (keşkül) és az arab konyhában is (muhallabia). Számos receptje van, készülhet kicsit hígabb, de sűrűbb változatban is. A sűrítésére rizslisztet használnak, de készülhet kukoricakeményítővel is, gyakran ízesítik rózsavízzel. Általában natúr, aprított pisztáciával díszítik, én most gránátalmamagokat szórtam a tetejére.
Hozzávalók
- 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor - vagy ízlés szerint
- 2 evőkanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő
- 4 evőkanál finomra darált blansírozott mandula
- 1 teáskanál rózsavíz - elhagyható
- a tetejére natúr pisztácia vagy fahéjas cukor, pirított mandula, gránátalmamag ízlés szerint
A tejet forraljuk fel a cukorral. A rizslisztet (keményítőt keverjük el 3 evőkanál hideg vízben csomómentesre, adjuk a tejhez. Kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Tegyük bele a darát mandulát és azzal is főzzük 5 percig. Vegyük le a tűzről és keverjük el benne a rózsavizet (ha használunk).
Időnként megkeverve hűtsük ki, adagoljuk tálkákba/poharakba, a tetejét díszítsük ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése