Ez a maláj uborkasaláta
igazi napfényt hoz a télbe, és nem utolsó szempontként ilyenkor
is elkészíthető. Eredetileg friss ananásszal készülne, de
konzervvel is tökéletesen működik.
Hozzávalók
- 1 kígyóuborka hosszában elvágva, kimagozva, felszeletelve
- 1 lilahagyma félfőre vágva és vékonyra szeletelve
- ½ friss ananász hámozva, felszeletelve vagy ½ doboz darabolt konzerv ananász
- 1 piros csilipaprika apróra vágva
- 6 evőkanál rizsbor vagy almaborecet (én rizsecetet használtam)
- 2 teáskanál cukor (én az ananászkonzerv levét használtam)
- só
- bors
A hagymát pácoljuk
kicsit az ecetben, ez kicsit finomít az ízén. Majd keverjük össze
a többi hozzávalóval és tálaljuk. Remekül illik a szecsuáni fűszerezésű sertéshez.
Mea culpa: eddig se
fordítottam túl sok gondot az ételfotózásra, de így van ez, ha
valaki nem a blog kedvéért főz, hanem a családnak főzött ételek
kerülnek a blogra. Ezért nincs idő hosszas szöszmötölésre,
sokszor csak közben van lehetőség egy-két kattintásra, tálalás
után már nem. Azért majd igyekszem, de nem ígérhetek semmit...
6 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik!
Mi van akkor, ha a chilit kihagyom belőle?
Nyugodtan kihagyhatod belőle, ha nem szereted.
Teljesen hibátlanok így is a fotók; beindul a nyálelválasztása az embernek ! :)
Ó! Ananásszal párosítva még nem próbáltam, de nagyon ínycsiklandozóan hangzik!
Köszi a tippet!
Üdv. Mariann!
Zsuzsa, aranyos vagy! :)
Mairann, próbáld ki nyugodtan! :)
Megjegyzés küldése