Egy ilyen szörnyű
hófúvásos napon legjobb valami fűszereset enni. Ez a szecsuáni
ízvilágú hús első alkalommal maradékból készült (véletlenül
pont passzolt hozzá az eredeti fűszerezés), de természetesen
készülhet friss húsból (eredetileg előfőzött oldalasból) is,
de akkor a sütési idő meghosszabbodik. Grillezés helyett én a
wokban sütést választottam. Az ötlet John Gregory-Smith Fűszeres
szakácskönyéből való.
Hozzávalók
60 dkg maradék
sertéssült felcsíkozva (vagy friss hús)
a szószhoz:
3 evőkanál olaj
2 teáskanál római
kömény
1 teáskanál chilipehely
4 gerezd reszelt
fokhagyma
1 kisebb nagyon finomra
vágott vöröshagyma
1 evőkanál méz
4 evőkanál szójaszósz
1 dl víz
Az olajban pattogtassuk
ki a római köményt, majd süssük egy kicsit a chilipehellyel is
(néhány másodperc csak). Adjuk hozzá a vöröshagymát és a
fokhagymát, pirítsuk néhány percig, végül keverjük bele a
szójaszószt és a mézet. Öntsük fel a vízzel és főzzük, amíg
besűrűsödik.
Öntsük az elkészült
szószt a húsra és felforrósított wokban (vagy serpenyőben)
kevergetve pirítsuk néhány percig.
Kinézetre nem egy
látványos étel, de feldobhatjuk némi színes salátával - mi
ananászos uborkasalátát ettünk hozzá.
1 megjegyzés:
Meglehetősen tetszetős a hozzávalók listája; nem minden a külcsín - aki főz, fejben már összerakja, hogy az ételed nem lehet rossz!
Megjegyzés küldése