Az almánk olyan savanyú,
hogy még a kukac se megy bele, ezért friss fogyasztásra nemigen
alkalmas, de süteményekbe – mint ebbe az almás lepénybe is –
tökéletes.
Hozzávalók
- 4 nagyobb tojás
- 20 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csésze olaj
- 20 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 4-6 alma (mérettől függően
a tetejére:
- 2-4 evőkanál barnacukor - az alma édességétől függően
- 1 teáskanálnyi fahéj
A tojásokat verjük fel
a cukorral, reszeljük bele a citrom héját, majd felváltva adjuk
hozzá a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A masszát
simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Az elnegyedelt, kimagozott
és meghámozott almákat vágjuk egészen vékony szeletekre, és
rakosgassuk a tésztába (sűrűn, egymás mellé). Szórjuk meg a cukorral és a fahéjjal és 180 fokosra
előmelegített sütőben 40 percig süssük a lepényt.
1 megjegyzés:
Biztos működik körtével is, mert nekem körtém van, és az sajnos nem olyan elálló, Onlkint az alma. Éva
Megjegyzés küldése