Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 10. 16.

Almás batyuk

Ez ismét egy néhány perc alatt elkészíthető édesség, feltéve, ha kész leveles tésztát és pitetölteléket használunk.


Hozzávalók 6 darabhoz
  • 1 csomag (275 g) friss, előre nyújtott leveles tészta
  • csipetnyi őrölt fahéj
A leveles tésztát vágjuk 6 egyforma kockára (hosszában félbe, majd a kapott csíkokat 3-3 egyenlő részre). Tegyünk a tésztalapokra egy-egy evőkanálnyi tölteléket, szórjuk meg pici fahéjjal, majd a két-két szemben lévő sarkot csippentsük jól össze.


200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük aranybarnára. Még langyosan tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: