A sütőtökhöz
különösen illik a narancs, de a gyömbér-kókusz páros is, mint
ebben a változatban.
Hozzávalók
- 1 kisebb kanadai sütőtök
- 1 evőkanál chiliolaj (vagy egyéb olaj)
- 1 teáskanálnyi reszelt gyömbér
- só
- bors
- 2 dl Cocomas kókusztejsűrítmény (vagy egyéb kókusztej)
- zöldségleves – szükség szerint
- egy maréknyi héj nélküli tökmag
A sütőtököt vágjuk
kisebb darabokra, magozzuk ki (ebből remek pirított tökmag
készíthető). A tökdarabokat héjastól süssük puhára 180 fokos
sütőben.
Az olajban süssük
egy-két percig a gyömbért, adjuk hozzá a lehéjazott sült tököt
és a kókusztejet, majd pürésítsük. Szükség szerint öntsük
fel zöldséglevessel a krémleves állag eléréséig és sózzuk,
borsozzuk.
A héj nélküli tökmagot
száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg, szórjuk a levesre
tálaláskor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése