Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 10. 21.

Ropogós sült hagyma

Ma már sok helyen lehet vásárolni előre sütött, ropogós hagymát, de könnyedén el lehet készíteni otthon is.


Hozzávalók
  • vöröshagyma
  • kevés finomliszt
  • bő olaj a sütéshez
A meghámozott hagymákat szeleteljük egészen vékony karikákra, a nagyobbakat előtte félfőre is vághatjuk. Bontsuk rétegekre, forgassuk meg a lisztben, majd a fölösleges lisztet rázzuk le róla. Bő, forró olajban süssük aranyszínűre, végül egy papírtörlőn alaposan csepegtessük le róla az olajat.

Frissen használjuk fel, mert hosszabb állás során megpuhul.

1 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Jó ég, de szeretjük-a nagy "kék-sárgába" lassan már csak ezért fogok menni! :)))