Nem, nem kell ördögi ügyesség az
elkészítéséhez, neve csak a csípős fűszerezésére utal.
Hozzávalók 45 darabhoz
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál chiliolaj vagy chilipehely – ízlés szerint több is lehet
- 1 tojás
- 3 szelet szikkadt kenyér beléből készült friss morzsa
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál csípős őrölt paprika
- 1 teáskanál édes őrölt paprika
- só
- bors
- a sütéshez bő olaj
A sütéshez való olaj
kivételével keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Egy-egy
teáskanálnyi masszából formáljuk kis gombócokat, majd bő
olajban süssük őket aranybarnára.
Tipp: Aki nem szereti a
csípős ízt, lecserélheti a chiliolajat (chilipelyhet) és a
csípős őrölt paprikát 3-4 evőkanálnyi apróra vágott olajban
eltett aszalt paradicsomra, a fokhagymát pedig néhány szál
zöldhagymára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése