Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 10. 28.

Ördögi húsgolyó

Nem, nem kell ördögi ügyesség az elkészítéséhez, neve csak a csípős fűszerezésére utal.


Hozzávalók 45 darabhoz
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál chiliolaj vagy chilipehely – ízlés szerint több is lehet
  • 1 tojás
  • 3 szelet szikkadt kenyér beléből készült friss morzsa
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál csípős őrölt paprika
  • 1 teáskanál édes őrölt paprika
  • bors
  • a sütéshez bő olaj
A sütéshez való olaj kivételével keverjük alaposan össze a hozzávalókat. Egy-egy teáskanálnyi masszából formáljuk kis gombócokat, majd bő olajban süssük őket aranybarnára.


Tipp: Aki nem szereti a csípős ízt, lecserélheti a chiliolajat (chilipelyhet) és a csípős őrölt paprikát 3-4 evőkanálnyi apróra vágott olajban eltett aszalt paradicsomra, a fokhagymát pedig néhány szál zöldhagymára.


Nincsenek megjegyzések: