Hozzávalók kb. 40 darabhoz
- 1 kakaós vagy csokis piskóta (készen is megvehetjük) darálva
- 25 dkg mascarpone
- 4-5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- piros ételszínező
- néhány kanál rum (gyerekeknek szörp) - elhagyható
- 30 dkg fehércsoki
- lapos színes cukrok (pl. Smarties)
- piros cukortoll/ vagy Dr. Oetker tortadíszítő/ vagy piros cukormáz
- 1 zacskó piros tortazselépor
- 1 zacskó fekete gumicukor spagetti vagy kukac
Keverjük ki a
mascarponét a porcukorral, majd keverjük el benne az ételszínezőt
is. Vöröses legyen a végeredmény. Adjunk hozzá annyi piskótamorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk (ne legyen száraz, de túl lágy se). Formázzunk belőle diónyi kis golyókat, hűtsük le.
A vízgőz felett
megolvasztott csokival vonjuk be a golyókat – legegyszerűbb, ha
pálcikákra szúrjuk és rákanalazzuk a mázat. A pálcikákra
szúrt mázas golyókat tegyük befőttesüvegbe vagy szúrjuk őket
hungarocellbe/félbe vágott káposztába, stb. Figyeljünk rá, hogy
ne érjenek egymáshoz a golyók. Még a csoki megszilárdulása
előtt tegyük rájuk a szivárványhártyát jelképező cukrot.
Készítsük el a
tortazselét a zacskón szereplő utasítás szerint. Öntsük ki
tányérra/tálra, hagyjuk megdermedni.
Dekoráljuk ki a szemeket
a piros cukormázzal, hagyjuk megszáradni. Rendezzük el a szemeket
a gumicukorral a megdermedt tortazselén.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése