Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 10. 30.

Szemezzünk! - 2.



Hozzávalók kb. 40 darabhoz
  • 1 kakaós vagy csokis piskóta (készen is megvehetjük) darálva
  • 25 dkg mascarpone
  • 4-5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
  • piros ételszínező
  • néhány kanál rum (gyerekeknek szörp) - elhagyható
  • 30 dkg fehércsoki
  • lapos színes cukrok (pl. Smarties)
  • piros cukortoll/ vagy Dr. Oetker tortadíszítő/ vagy piros cukormáz
  • 1 zacskó piros tortazselépor
  • 1 zacskó fekete gumicukor spagetti vagy kukac

Keverjük ki a mascarponét a porcukorral, majd keverjük el benne az ételszínezőt is. Vöröses legyen a végeredmény. Adjunk hozzá annyi piskótamorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk (ne legyen száraz, de túl lágy se). Formázzunk belőle diónyi kis golyókat, hűtsük le.


A vízgőz felett megolvasztott csokival vonjuk be a golyókat – legegyszerűbb, ha pálcikákra szúrjuk és rákanalazzuk a mázat. A pálcikákra szúrt mázas golyókat tegyük befőttesüvegbe vagy szúrjuk őket hungarocellbe/félbe vágott káposztába, stb. Figyeljünk rá, hogy ne érjenek egymáshoz a golyók. Még a csoki megszilárdulása előtt tegyük rájuk a szivárványhártyát jelképező cukrot.

Készítsük el a tortazselét a zacskón szereplő utasítás szerint. Öntsük ki tányérra/tálra, hagyjuk megdermedni.


Dekoráljuk ki a szemeket a piros cukormázzal, hagyjuk megszáradni. Rendezzük el a szemeket a gumicukorral a megdermedt tortazselén.




Nincsenek megjegyzések: