Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2013. 10. 05.

Mogyorós habszelet

Volt jó néhány maradék tojásfehérjém a hűtőben, így körülnéztem a kamrában, mit találok még hozzá. Ez lett belőle:


Hozzávalók
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 6 dkg egész mogyoró (szárazon kicsit megpirítva)
  • 7,5 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
  • 2-3 evőkanál kandírozott citrushéj felaprítva

A tojásfehérjéket verjük habbá, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és azzal is verjük tovább. 1-2 evőkanálnyi zabpehelyliszttel keverjük össze a mogyorót, a csokit és a gyümölcshéjakat – így nem süllyednek le majd a tészta aljába. A tojáshabba óvatosan forgassuk bele a zabpehelylisztet, majd a keveréket is. A masszát tegyük egy hosszúkás formába és 180 fokon süssük kb. 30 percig.

Nincsenek megjegyzések: