Volt jó néhány maradék
tojásfehérjém a hűtőben, így körülnéztem a kamrában, mit
találok még hozzá. Ez lett belőle:
Hozzávalók
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg egész mogyoró (szárazon kicsit megpirítva)
- 7,5 dkg zabpehelyliszt
- 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
- 2-3 evőkanál kandírozott citrushéj felaprítva
A tojásfehérjéket
verjük habbá, kanalanként adjuk hozzá a cukrot és azzal is
verjük tovább. 1-2 evőkanálnyi zabpehelyliszttel keverjük össze
a mogyorót, a csokit és a gyümölcshéjakat – így nem
süllyednek le majd a tészta aljába. A tojáshabba óvatosan
forgassuk bele a zabpehelylisztet, majd a keveréket is. A masszát
tegyük egy hosszúkás formába és 180 fokon süssük kb. 30
percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése