A Tiramisù eleget is tesz a felszólításnak részben két koffeintartalmú összetevője és alkoholtartalma, részben mennyei íze miatt. Az egyes olasz tartományok ádáz csatát folytatnak az első tiramisù készítésének dicsőségéért (mint annyi mindenért), ennélfogva számtalan receptje létezik. A fő különbség a felhasznált alkoholban és a tejszín kontra tojásfehérje használatában rejlik.
Aki még nem kapott csömört az ünnepek alatt az édességektől, készítse el az én változatomat. A lányom rajong az olasz konyháért (bár még nem lépett túl a tészta-pizza-tiramisù szentháromságán), ezért gyakran kerül az asztalunkra.
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 6 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint több is lehet)
- 2 dl tejszín
- 50 dkg mascarpone
- 50 dkg babapiskóta (legjobb a kerek formájú)
- 2 dl kávé
- 1 dl amaretto
- kakaópor a tetejére (holland)
Következik a rétegezés. Ez történhet egy nagy tálban, ez esetben a tálalása nem lesz túl vonzó, de ez az érintetteket egyáltalán nem szokta zavarni az első falat után. Vagy tehetjük egyszemélyes adagokként pohárba vagy tálkákba.
Tehát: egy réteg piskóta meglocsolva amarettós kávéval, rá a krém, újra piskóta, locsolás, krém. Ez a mennyiség általában 3 rétegre elég.
Néhány órára (ha kibírod, egy éjszakára) tedd hűtőbe, majd tálalás előtt szitálj rá kakaóport!
2 megjegyzés:
ÓÓÓ itt van az én kedvencem... :)
GRATULÁLOK a blogodhoz anyu, nagyon ügyi vagy... tetszik!!!!
pussz
Köszi, puszi! :D
Megjegyzés küldése