A Korona Kiadó Művésztársaságban elnevezésű sorozatának a "Renoir - 60 különleges recepttel" című kötete tartalmazza ezt a receptet is.
Az ajánló szerint:
"A sorozat Renoirról szóló kötetéből szinte árad, hogy az impresszionisták mennyire szerették az életet, és mennyire tudtak is élni. Szajna-parti kertvendéglőkben, nyüzsgő boulevard-okon, művészek körében eltöltött vacsorák, puccos társasági összejövetelek Párizs krémjével: Renoirnak mindebben része volt, majd meg is festette élményeit. A könyvünkhöz válogatott receptek arról tanúskodnak, hogy a nagy impresszionista művész az egyszerű, tájjellegű ételeket kedvelte. A könyv szerzőjét szinte elvarázsolta a festőóriás életműve, amikor megkísérelte, hogy Renoir életének valódi színtereit bemutatva érzékeltesse művészetét, a kor hangulatát és szellemiségét..."
Hozzávalók
Az ajánló szerint:
"A sorozat Renoirról szóló kötetéből szinte árad, hogy az impresszionisták mennyire szerették az életet, és mennyire tudtak is élni. Szajna-parti kertvendéglőkben, nyüzsgő boulevard-okon, művészek körében eltöltött vacsorák, puccos társasági összejövetelek Párizs krémjével: Renoirnak mindebben része volt, majd meg is festette élményeit. A könyvünkhöz válogatott receptek arról tanúskodnak, hogy a nagy impresszionista művész az egyszerű, tájjellegű ételeket kedvelte. A könyv szerzőjét szinte elvarázsolta a festőóriás életműve, amikor megkísérelte, hogy Renoir életének valódi színtereit bemutatva érzékeltesse művészetét, a kor hangulatát és szellemiségét..."
Hozzávalók
- 1 csirke feldarabolva
- 2 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 paradicsom
- néhány evőkanál olivaolaj
- só
- bors
- kakukkfű
- 1 marék olivabogyó (fekete)
- 1 dl konyak
7 megjegyzés:
Ez a könyv nagyon izgalmas!!!
A csirke is finom, elfogult vagyok-az olajbogyó minden mennyiségben jöhet:)))
Persze a Szajna parton még jobban esne nekem is:))))
Ez nagyon tetszik, Palócprovance! Fejembe mentettem. :))
Jesszus, de szép!:)
Szeretem az ilyen mesélős szakácskönyveket. Konyakos-olivás csirke? Nagyon kíváncsi lennék az ízére!
Egyszer próbáld (szóval, majd ha eszel csirkét)!
hát most nem kis reklámot csináltál a kötetnek, legalábbis én szeretném:)) majd valami ünnepre kisírom:)))) nagyon jól hangzik a csirke is biztos kipróbálom, minden tetszik a receptben.
Akkor jó! :)
Megjegyzés küldése