Hozzávalók
- 1 kisebb kanadai sütőtök
- 1 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1,5 liter csirkehúsleves
- só
- 1 narancs
- 1 evőkanál narancsvirágvíz (elhagyható)
A tököt héjastól feldarabolom, kiszedem a magját (ebből remek pirított tökmag készíthető) és forró sütőben puhára sütöm. A vajon üvegesre pirítom a felaprított hagymát, rádobom a megsült tök húsát és felöntöm a húslevessel. A narancs reszelt héjával és levével, valamint a narancsvirágvízzel ízesítem. Ha szükséges még, akkor pürésítem. Melegen tálalom a levest Maci török rózsapogácsájával, aminek a tölteléke ez esetben nem feta, hanem füstölt sajt és chili.
Vegetáriánusok csirkehúsleves helyett zöldséglevessel is elkészíthetik.
5 megjegyzés:
egyetértek, tényleg finom. márciusban Vietnámban jártam, ott minden 6-7 fogásos étkezés része volt. a narancs nekem új, de nem lehet rossz, legközelebb teszek bele:)
Vietnám? Ez nagyon izgalmasan hangzik! :))
csodálatos volt!
íme egy kis íz ízelítő:)
http://hu.fotoalbum.eu/zuzuka/a461795
jajj, azt hittem lehet ide is linkelni...
Nagyon tetszik! :))
Megjegyzés küldése