Amikor már végképp
vesztésre állunk a cukkinivel szemben, akkor érdemes bevetni ezt a
receptet, amihez a már kevésbé zsenge (persze, nem
dinoszauruszkorú) példányok szükségesek. A semleges ízű
cukkini csak a megfelelő textúrát biztosítja, a lekvár ízét mi
alakíthatjuk ki. Az ötletet a BBC GoodFood egyik receptje adta, de a gyömbért kihagytam belőle, így a citrom dominál benne.
Hozzávalók
- 1 kg cukkinihús apró kockákra vágva
- 1 dl víz
- 50 dkg kristálycukor
- 2 citrom
- 1 csomag Dr. Oetker 2:1 dzsemfix extraA meghámozott és kimagozott cukkinit vágjuk kisebb kockákra és 1 dl vizet aláöntve fedő alatt főzzük puhára. Keverjük hozzá a cukrot, a citromok lereszelt héját és kifacsart levét. Pürésítsük botmixerrel (vigyázzunk, köpköd!), majd kevergessük addig, amíg a cukor felolvad benne. Végül adjuk hozzá a dzsemfixet is, forraljuk fel a lekvárt és főzzük 1-2 percig. Töltsük kisebb üvegekbe, majd a lezárt üvegeket állítsuk 5-10 percre a fejük tetejére.
4 megjegyzés:
Nagyon klassz! :)
Mivel a tökfélék nálunk nem igazán mennek főzelékként, hajlok én is a "lekvárosítás" irányába:))
Duende, köszi! :)
Bodzazsuzsa, nálunk minden formában mennek, de már egy hónapja naponta kerülnek az asztalra, így kell a változatosság :)
Megjegyzés küldése