A cím akár vendetta is lehetett volna, hiszen a csalán és én nem vagyunk barátok, leginkább csak a tányéromon kedvelem őt. Pofátlan és megállíthatatlan terjeszkedése ellen eddig csak egy módszer vált be: egyszerűen megeszem. Így adta magát, hogy tojáskosárka formájában is kipróbáljam...
A tojás és zöldség párosítása mindig jó dolog, gondoljunk a spanyol tortillára, olasz frittatára, perzsa kuku shabzira, a lecsóról már nem is beszélve, de a sort hosszan lehetne folytatni. Ebben az összeállításban a csalán mellett (ami kiváltható spenóttal, mángolddal, de akár kelkáposztával is) felhasználtam az aktuális maradékokat is.
Hozzávalók 12 db-hoz
- 4 tojás
- sok-sok csalánhajtás (vagy spenót, kelkáposzta, stb) - mivel nagyon összeesik
- maroknyi reszelt sajt
- 10-15 dkg túró
- 1-2 kápia vagy egyéb pirospaprika
- 1 zöld chili - elhagyható
- só
- bors
A csalánnal szó szerint bánjunk kesztyűs kézzel, dobjuk egy-két percre forrásban lévő vízbe, majd leszűrve már nem lesz szükségünk kesztyyűre. Vágjuk apróra.
A felvert tojáshoz adjuk hozzá a többi hozzávalót, adagoljuk muffintepsibe és 180 fokon süssük kb 15-20 percig.
2 megjegyzés:
jaj ez a muffintepsiben sütés óriási ötlet:)
Köszönet érte, legyen szép napod!
:))
Megjegyzés küldése