Velem ellentétben családom nem
mindegyik tagja rajong az indiai ízekért, de ez a nem túl tolakodó
mughal fűszerezésű csirke mindenki kedvére való volt.
Hozzávalók
- 60 dkg lebőrözött, kicsontozott csirkehús (mell vagy felsőcomb)
- 2 evőkanál ghí vagy olaj
a páchoz:
- 3 teáskanál koriandermag
- 2 teáskanál római köménymag
- 4 cm-es fahéjrúd
- 1 teáskanál kardamommag (a tokból kivéve)
- ½ teáskanál szegfűszeg
- 1 vöröshagyma egészen finomra vágva
- 6-8 gerezd reszelt fokhagyma
- 3 cm-es gyömbérdarab összezúzva vagy finomra vágva
- 1 teáskanál chilipaprika-krém (vagy ízlés szerint)
- 3 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál citromlé
Egy száraz serpenyőben (zsiradék
nélkül) pirítsuk a koriandermagokat addig, amíg illatozni
kezdenek. Vegyük ki, tegyük félre, majd pirítsuk meg ugyanígy a
római köményt, végül a fahéjat is. Egy mozsárban (vagy
kávédarálóban) törjük finomra a koriandert, a római köményt,
a fahéjat, a kardamomot és a szegfűszeget. Adjuk hozzá a pác
többi hozzávalóját, keverjük jól össze. A felcsíkozott húst
forgassuk a pácba, majd letakarva hagyjuk állni egy éjszakát a
hűtőben.
Másnap a felforrósított ghíhez
adjuk a bepácolt húst (a fűszerkrémmel együtt), és addig
pirítjuk, amíg a hús átsül. Köretnek pulaót adhatunk mellé.
Tipp: nyáron faszenes grillen is
megsüthetjük a húst (természetesen ghí nélkül).
2 megjegyzés:
Ezek a csirkemellcsíkok mennyi idő alatt sülnek meg? Éva
6-7 perc, persze függ attól is, hogy milyen tűzhelyen sütjük és milyen vékonyra csíkozzuk.
Megjegyzés küldése