Hozzávalók
- 5 dkg medvehagymás vaj
- 40 dkg gomba
- 5 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- só
- bors
- szerecsendió
a tálaláshoz:
- finomra vágott medvehagyma és/vagy petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- mexikói tortillachips
A megolvasztott vajon
forgassuk át a felszeletelt gombát, öntsük fel a vízzel és
lefedve pároljuk meg. Botmixerrel pürésítsük. Fűszerezés után
sűrítsük be a tejszín-keményítő keverékével.
A krémleves sűrűségét
ízlésünkhöz alakíthatjuk: több folyadékkal hígabb, több
keményítővel sűrűbb levest kapunk.
4 megjegyzés:
Honnan szerzed be a medvehagymát? Szeretnék én is, de nem ismerek lelőhelyet.
A zöldségestől ;)
Egyébként fent a hegyen még hó van, nem hiszem, hogy már kihajtott...
De ezek szerint van ott fönt a hegyen? És tudod is, hogy hol? Már persze ha elolvad végre a hó...
Én nem, de tudok valakit, aki tudja. :)
Megjegyzés küldése