Ez a világ legegyszerűbb
citromtortája és még sütni sem kell.
Hozzávalók
- 20 dkg zabpelyhes keksz (pl. Tastino)
- 5 dkg vaj
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- 1 doboz (397 g) cukrozott sűrített tej
- 3 dl tejszín
- 3 citrom
a tetejére:
- eper vagy egyéb gyümölcs – elhagyható
A torta alapját
legegyszerűbben egy késes robotgéppel készíthetjük el, a
kekszet a vajjal és a kakaóporral daráljuk vizes homok állagúra.
A keveréket egyengessük el egy csatos tortaforma aljára.
A krémhez keverjük
össze a sűrített tejet a tejszínnel, a citromok reszelt héjával
és kifacsart levével. Öntsük az alapra és hűtsük néhány
óráig, amíg megszilárdul a krém.
Tipp: Eredetileg
zöldcitrommal (lime) készül, abból 4 darabot használjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése