A medvehagymás olaj
kevésbé intenzív ízű mint a medvehagymakrém.
Az elkészítése csak
annyiból áll, hogy az összevágott medvehagymát jól záródó
üvegbe tesszük és felöntjük valamilyen semleges ízű olajjal.
Jól lezárva egy hétig hagyjuk állni hűvös, sötét helyen, majd
szűrjük le. A zöldes színben pompázó olajat máris
használhatjuk, azonban ha hosszabban szeretnénk tárolni, akkor
érdemes még egyszer átszűrni. A lebegő részecskék eltávolítása
után az olaj világosabb zöld színűvé válik.
2 megjegyzés:
Minden ilyen érdekel!!!!
Kérdéseim.:):mire használod az olajat.Salátára?
Mit csinálsz a macihagyma levelekkel,amikről leöntöd az olajat?
Köszi!
:)
Igen, lehet salátára is vagy bármihez (mondjuk nem bő olajban sütéshez).
A maradék leveleket már semmire - bár voltak terveim, de teljesen átadták az aromájukat az olajnak.
Megjegyzés küldése