Abban a hiszemben voltam,
hogy az évek óta nagy családi kedvenc ebben a formájában már
szerepel a blogon, de csak egy másik változata található meg.
Gergő kedvéért most pótolom ezt a hiányosságot.
Nálunk minimum dupla mennyiségben készül, de ez a kiindulási alap:
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé kisebb kockákra vágva
- 4-5 evőkanál olívaolaj
- 1 púpozott evőkanál Kotányi görög gyros fűszerkeverék (vagy oregano, bors, rozmaring, kevés pirospaprika keveréke)
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
- 30 dkg szárított masnitészta bő, sós vízben kifőzve
- 4 paradicsom felkockázva
- 3-4 újhagyma (vagy 1 lilahagyma) felkarikázva
- 20 dkg balkán sajt (vagy egyéb feta sajt)
- a tálaláshoz dió és friss bazsalikom ízlés szerint
Egy kellően nagy
serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az olajat, kevergetve
süssük benne a csirkemellkockákat. Adjuk hozzá a gyrosfűszert és
a fokhagymát, majd pirítsuk készre. Keverjük hozzá a leszűrt
főtt tésztát, a paradicsomot és a hagymát. Morzsoljuk rá a
sajtot, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
Langyosan vagy hidegen
tálaljuk. Mindenki ízlése szerint tehet rá bazsalikomot és/vagy
diót.
2 megjegyzés:
Állati jól hangzik, nyami!
És milyen finom volt...
Megjegyzés küldése