A citrom íze nekem
mindig a meleget, a napsütést idézi, még az ilyen hideg, esős
nyarat (holnaptól már hivatalosan is nyár van) is elviselhetőbbé
teszi. Nem mellékesen ez a poharas desszert néhány perc alatt
elkészül és remekül felhasználható hozzá bármilyen maradék
piskóta vagy töltetlen sütemény.
Hozzávalók
- 3 dl tejszín
- 1 doboz sűrített tej (397 g)
- 3 citrom reszelt héja és kifacsart leve
- némi maradék piskóta apró kockákra vágva
- tetszés szerinti gyümölcs
A krémhez egyszerűen
keverjük össze a tejszínt, a sűrített tejet, a citromok levét
és reszelt héját. Rétegezzük poharakba a piskótakockákkal és
gyümölccsel felváltva. (Az én változatomba most madeira piskóta
és eper került.)
Tipp: Egy nagyobb
átlátszó tálban is elkészíthetjük, ha nem akarjuk adagonként
tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése