Egy szem gyermekem sikeresen letette az angol nyelvvizsgáját is, ennek örömére készült ez a fagylalt. Így a két nyelvvizsgával már megközelítően annyi pluszpontja van, mintha én analfabéta lennék, Ő meg lányanya. Nem, nem akarom én szidni a felvételi rendszert - megtették már helyettem ezt mások. Csak valahogy nem kedvelem a megkülönböztetést, legyen az pozitív vagy negatív. Az esélyegyenlőség biztosítását nem itt kellene elkezdeni, hanem már jóval korábban. Mondjuk születéskor...
De nem is erről akartam írni, hanem a bodzafagyiról, ami igen jól sikerült.
Hozzávalók
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 dl bodzaszirup, esetleg bodzaszörp
- 5 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
Akinek van fagylaltgépe, innentől semmi dolga, a gép elvégzi amit kell. Nekem azonban nincs, így a mélyhűtőben fagyasztottam meg a fagyit, szorgosan felverve eleinte félóránként, majd óránként. Ez azért kell, hogy ne legyenek jégkristályok a kész fagylaltban.
22 megjegyzés:
Hú, nagyon tetszik!
Nagyon-nagyon jó ötlet!Ettől biztos felfrissül az ember!
De jó lett!!
Gratulálok a lányodnak!
Persze a fagyihoz is:)!
Köszönöm Mindenkinek! :)
A nyelvvizsgához is, és e remek, főzött fagylalthoz is szeretettel gratulálok!
Nagyon guszta:)
Gratulálok a lányod sikeres vizsgájához és Neked a fagyihoz is, nagyon jól néz ki! Én eddig csak bodza szörpöt csináltam (a szirupos, tömény fajtát), egyszer ki fogom próbálni a fagylaltodat is!
Gratulálok a lányodnak! Ez a fagyi nagyon jó ötlet és elég egyszerűnek tűnik, ha már megvan a bodzaszörp. De az is elég egyszerű, nálunk is készülődik már az ezévi adag egy része...
Köszönöm szépen! :)
Gratulálok a lányodnak! (Küldhetnél egy adagot az én lányomnak is, mert az övé is most derült ki a hétvégén, hogy sikerült:)) Mert a fagyi biztos jó lehet, van hozzá minden, szerintem kipróbálom.
Tavaly május végén ettem először bodza, illetve hársfavirág fagyit, viszont utána egész nyáron rájártam a cukrászdában. Ha finom fagyit akarok enni Fehérváron, akkor csakis ide megyek. Itt tényleg maguk készítik a fagylaltot, nem mellékesen valódi, friss alapanyagokból (innen rendeltük a menyasszonyi tortánkat is, ami szintén nagyon finom volt). Azóta vártam a bodzaszezont, hogy én is készítsek :) (csak nekem még a bodzaszörpöm nem készült el)
KataKonyha, köszönöm a nevében is és nagy gratula a Te lányodnak is! :)
Sajna a fényposta nem működik, így jobban jársz, ha megcsinálod! :)
Ok, Röné, de Fehérváron hova konkrétan?!Hátha valaki ara jár...
Jaj, má Te is?! :)) Az előbb csorgott a nyálam Napmátkánál... Irtó jól néz ki, és gyönyörű a fotód is! :)
Szfvár, Erzsébet út (nemtomhány), Viniczai cukrászda ;)
Hű, de jól néz ki és milyen egyszerűnek tűnik! Még nem volt alkalmam bodzát szedni, de hamarosan megteszem és akkor kipróbálom!
Duende, má' én is. Köszi! :)
Röné, köszönöm! :)
Sedith, köszi! És nem csak egyszerűnek tűnik, de az is.:)
Nálunk délután 4 óra óta hűl a mélyben:) Csak az az érdekes, hogy az enyém tisztára sárga színű lett, most nézem, a tied olyan barackszínű; vajon miért?
Az enyém a valóságban csak kicsit barackos árnyalatú (a fotó este készült), talán a tojássárgája miatt.
Megjegyzés küldése