Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 05. 16.

A mecseknádasdi Bagoly Csárda

Pécs felé mentünkben megálltunk ebédelni a 6-os út mellett a Bagoly Csárdában Mecseknádasdon. Előtte Zengővárkonyban megcsodáltuk a Tojásmúzeum 10.000 darabos hímes tojás gyűjteményét és elidőztünk a Tájházban is, így kellőképpen éhesek voltunk már. Bár a Csárda a forgalmas 6-os út mellett fekszik, kellemes a környezet és az árnyékos teraszon rögtön ott termett a pincér, pedig elég sok volt az éhes vendég. Cigánypecsenye-mániámról már írtam, ebből adódóan cigánypecsenyét rendeltem káposztasalátával.


Pont olyan volt, ahogy szeretem, 5-ből 5 pont. A káposztasaláta is káposztából készült. Ez nem vicc, van ahol csalamádét adnak káposztasaláta címszó alatt. Itt azonban friss, idei káposztából csinálták igen ízletesen.

Az árak mérsékeltek, a kiszolgálás gyors, az étel finom. Aki erre jár, ne kerülje el a Bagoly Csárdát!

4 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Felidézted bennem pécsi kirándulásaim állomáshelyeit, bár ebben a csárdában még nem jártam. De ha ilyen jól főznek, legközelebb már csak benézek!

Palócprovence írta...

:))

Névtelen írta...

A halászléjük is nagyon finom. Mi is Pécsre menet álltunk meg egyszer náluk, és tényleg minden nagyon finom volt. Tatin

Palócprovence írta...

Örülök, hogy nem csak nekem ízlett! :)