Máris itt a lehetőség a csirkeleves maradékának felhasználására. Természetesen készíthetjük zöldséglevessel vagy szegény ember módjára vízzel, de azért csirkelevessel az igazi.
Hozzávalók
- 50 dkg brokkoli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 liter leszűrt csirkeleves
- 1 dl tejszín
- só
- szerecsendió
- egy maréknyi szeletelt mandula
Az olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, rádobom a meghámozott és felszeletelt brokkoliszárakat. Kevés levest ráöntve fedő alatt párolom, majd beleteszem a brokkolirózsákat is. Fűszerezem, felöntöm a maradék levessel és a brokkoli puhulásáig főzöm. Néhány brokkolirózsát kiveszek és félreteszek a tálaláshoz, a levest pedig a tejszínnel együtt pürésítem. A mandulát zsiradék nélkül aranyszínűre pirítom (vigyázok, hogy ne égjen meg) és tálaláskor a levesre szórom.
6 megjegyzés:
Szia!
Légy kedves, nézz be hozzám, nálam is vár valami. :)
Kicsit másképp készítem, de hát ettől szép a konyhaművészet!
Dóri, köszönöm szépen! :)
Péter, így igaz! :) Sőt, én is mindig másképp készítem...
Az egyik kedvenc levesem! Bár én sem teljesen így készítem, de attól még biztosan nagyon finom ez is!
nahát, legközelebb mandulás tálalást is kipróbálom
Megjegyzés küldése