A közel-keleti ételeket kedvelőknek nem kell bemutatnom Claudia Rodent, ennek a török levesnek a receptje is egyik könyvéből - The New Book of Middle Eastern food - való.
Hozzávalók
- 50 dkg sárgarépa
- 1 liter leszűrt csirkeleves
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- só
- bors
1 evőkanál vajon a felkarikázott sárgarépát kicsit pirítottam, fűszereztem, majd a levessel felöntve fedő alatt teljesen puhára főztem. A másik kanálnyi vajon megfuttattam a lisztet, felöntöttem a tejjel és ezzel sűrítettem a levest.
1-2 tojássárgájával is gazdagíthatjuk vagy ízlés szerint pürésíthetjük krémlevesnek.
1 megjegyzés:
Ez nekem nagyon tetszik. Holnap ki is próbáljuk (s akkor beszámolok), lévén Elsőszülött a téli szünidejét nagyszülőknél tölti, ő pedig csak a friss sárgarépa rajongója, megfőve már csak piszkálja az ételt.
Megjegyzés küldése